Κέντρο ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων

Δράσεις

Στο άμεσο μέλλον, 9 στις τις 10 θέσεις εργασίας θα απαιτούν ψηφιακές δεξιότητες. Στο μεταβαλλόμενο αυτό εργασιακό τοπίο, είναι ζωτικής σημασίας για άτομα κάθε ηλικίας να αναπτύξουν τις ικανότητές τους, και με τη βοήθεια της τεχνολογίας να ενισχύσουν τη δημιουργικότητά τους, την επιχειρηματική τους δυναμικότητα και την αυτοπεποίθησή τους για λήψη πρωτοβουλιών.

Αποστολή του START – μιας πρωτοβουλίας που υλοποιείται με χορηγία της εταιρείας Microsoft- είναι να προσφέρει πρόσβαση σε ένα πλήρες σύνολο προγραμμάτων και υπηρεσιών για την ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών και ψηφιακών δεξιοτήτων με σκοπό την προώθηση της τεχνολογικής ανάπτυξης και τη δημιουργία βιώσιμων επιχειρήσεων τεχνολογίας. Το πρόγραμμα φιλοδοξεί να δώσει νέα ζωή στην τοπική κοινωνία και να φέρει πιο κοντά τους ανθρώπους κάτω από μια στέγη εκπαίδευσης και πολιτισμού, ανοιχτή προς όλους, από όπου κι αν προέρχονται.

Το εκπαιδευτικό κέντρο περιλαμβάνει τρεις αίθουσες που αξιοποιούνται για διαφορετικούς εκπαιδευτικούς σκοπούς:

  • 2 αίθουσες διδασκαλίας είναι εξοπλισμένες με 10 υπολογιστές η καθεμία, με σκοπό να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των μαθημάτων ψηφιακών δεξιοτήτων. Οι αίθουσες θα μπορούν να αξιοποιηθούν για παρουσιάσεις, σεμινάρια, ομιλίες και ημερίδες τεχνολογικών θεμάτων. Τέτοιες δράσεις, για παράδειγμα, μπορεί να αφορούν τη νεανική επιχειρηματικότητα.
  • 1 εργαστήριο καινοτομίας (Tech Lab), όπου οι συμμετέχοντες θα μπορούν να συμμετάσχουν σε ενδιαφέρουσες και καινοτόμες εκπαιδευτικές δράσεις, όπως η 3D εκτύπωση, και να χρησιμοποιούν στην πράξη τον τεχνολογικό εξοπλισμό

ΔΡΑΣΕΙΣ

Το Start Project παρέχει ψηφιακές δεξιότητες σε όλες τις κοινωνικές ομάδες

Επιμόρφωση
  • Διδασκαλία καινοτόμων τεχνολογιών, χρήσης υπολογιστών, ασφάλειας στο Internet και προγραμματισμού για παιδιά, νέους και ενήλικες.
  • Μαθήματα που αφορούν ένα εύρος ψηφιακών δεξιοτήτων, όπως η αξιοποίηση των κοινωνικών δικτύων για εύρεση εργασίας και η διαχείριση του προσωπικού προφίλ.
  • Εισαγωγικά μαθήματα στον προγραμματισμό, για τη δημιουργία εφαρμογών, websites και προσωπικών σελίδων.
Επαγγελματική ανάπτυξη
  • Συμβουλευτικά σεμινάρια για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, τη συμμετοχή σε επενδυτικά προγράμματα και την αναζήτηση επιχειρηματικών ευκαιριών.
Καινοτομία
  • Εισαγωγή σε καινοτόμες τεχνολογίες όπως η 3D εκτύπωση, ρομποτικής και αυτοματισμού και επιτόπου πρακτική εξάσκηση με ειδικό εξοπλισμό.

Δωρεάν, ανοιχτή πρόσβαση στη γνώση

Οι δράσεις απευθύνονται προς όλους τους κατοίκους του δήμου αλλά και σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα και οι όλες δράσεις διατίθενται δωρεάν. Το μόνο που απαιτείται είναι μια εγγραφή για κράτηση θέσης. Μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων, οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία ενός πολυεπίπεδου χώρου, ο οποίος θα μπορεί να παρέχει μακροπρόθεσμα ακόμη περισσότερες εκπαιδευτικές και επιμορφωτικές δράσεις για την νέα τεχνολογία και την επιχειρηματικότητα. Το πρόγραμμα δράσεων θα εξελίσσεται και διαμορφώνεται με σκοπό να εξυπηρετεί κάθε φορά τις ανάγκες της τοπικής κοινότητας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λέλας Καραγιάννη 1, Αθήνα 112 52, Κυψέλη
Τηλ. +30 215 565 0619
Email: contact@startproject.gr
Ώρες Επικοινωνίας: 10:00 – 15:00 Δευτέρα – Παρασκευή

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter για να μάθετε περισσότερα
 
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
ΦΟΡΕΑΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ