Κέντρο ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων

ΣΤΟΧΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Το πρόγραμμα Start Project υλοποιείται από την SocialInnov στην Οικία Λέλας Καραγιάννη του δήμου Αθηναίων, με την υποστήριξη της Microsoft. Ο ανακαινισμένος χώρος διατίθεται πλέον στους πολίτες της 6ης Δημοτικής Κοινότητας Αθηνών ως ένας σύγχρονος εκπαιδευτικός κόμβος, ανοικτός για όλους όσοι επιθυμούν να αποκτήσουν τις δεξιότητες που απαιτεί η νέα ψηφιακή εποχή. Με σεβασμό στην ιστορία του, το κτήριο που ταυτίζεται με την υπέρτατη αξία της ελευθερίας, θα προσφέρει και πάλι στην κοινωνία, μέσω της σύγχρονης ανάγκης για ελεύθερη πρόσβαση στη γνώση.

Το START project φιλοδοξεί να μετατρέψει τη μάθηση σε συνεκτικό ιστό που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της τοπικής κοινότητα και την αναβάθμιση της περιοχής, ενισχύοντας την επιχειρηματικότητα και τη δημιουργία ιδεών, καθώς και την ανταλλαγή απόψεων, ιδεών και πολιτισμικών αξιών μεταξύ ανθρώπων, όσο διαφορετικοί κι αν είναι αυτοί μεταξύ τους.

«Με αυτήν την πρωτοβουλία του δήμου η περιοχή παίρνει ζωή, δίνουμε το βήμα στους περίοικους να δράσουν και να συνεργαστούν μεταξύ τους και να οικειοποιηθούν τον χώρο. Ανοίγουμε τις πόρτες στα νέα παιδιά, στους μαθητές αλλά και στους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας» δηλώνει η Ελένη Ζωντήρου, πρόεδρος της 6ης Δημοτικής Κοινότητας.

«Η αξιοποίηση της οικίας της Λέλας Καραγιάννη είναι ένα τρίτο βήμα στο θέμα της ψηφιακής εκπαίδευσης που ξεκίνησε με το Innovanthens στην Τεχνόπολη, τα ανοιχτά σχολεία. Τώρα κατεβήκαμε στην γειτονιά και μάλιστα σε μια ιδιαίτερη γειτονιά της Αθήνας με Έλληνες, πρόσφυγες, μετανάστες. Θα ανοίξουμε τις πόρτες ενός κτιρίου για χρήση όπου θα εγκατασταθεί ο ανάλογος εξοπλισμός για να μπορεί να γίνουν μαθήματα ψηφιακής εκπαίδευσης, καθώς και θα δημιουργηθεί ένα εργαστήρι για τρισδιάστατη εκτύπωση, web design», λέει ο Κωνσταντίνος Χαμπίδης, επικεφαλής της ψηφιακής στρατηγικής του δήμου Αθηναίων. (πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ).

LEARN • CONNECT • INNOVATE

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λέλας Καραγιάννη 1, Αθήνα 112 52, Κυψέλη
Τηλ. +30 215 565 0619
Email: contact@startproject.gr
Ώρες Επικοινωνίας: 10:00 – 15:00 Δευτέρα – Παρασκευή

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter για να μάθετε περισσότερα
 
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
ΦΟΡΕΑΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ